Hva er #Livet?

  • Kurset tar utgangspunkt i plager og problemer som vi alle må regne med å oppleve: hverdagsstress, bekymringer, tap, konflikter, uro, tvil og tristhet.

  • Målet med kurset er å gi deg kunnskap og ferdigheter til å håndtere slike normalpsykologiske plager bevisst og konstruktivt, slik at du kan fungere bedre i hverdagen og oppleve varige endringer.

  • Gjennom undervisning og praktiske øvelser er målet at du vil kunne håndtere stress og livsproblemer enda bedre enn du kanskje gjør i dag - og kanskje også oppdage nye perspektiver på hva det betyr å leve et menneskeliv.

Kursinnhold:

    1. Før du starter #Livet

    1. Introduksjon: Velkommen til #Livet: for bedre psykisk hverdagshelse

    1. KURSDEL 1: Økt stress er en naturlig respons i vanskelige perioder. Lær mer om hva som har en tendens til å stresse oss mennesker mest - og hva som skjer i kropp og hjerne når vi er stresset.

    1. KURSDEL 2: Ikke alle problemer er like: Praktisk problemløsning i hverdagen.

    2. KURSDEL 2: Fra kaos mot orden - utfylt skjema

    3. KURSDEL 2: Fra kaos mot orden - skjema for utfylling av kursdeltaker

    1. KURSDEL 3: Triste og skremmende tanker oppstår ofte når vi har det fælt. Å forstå hvorfor vi får slike tanker, kan hjelpe oss med å håndtere dem bedre.

    1. KURSDEL 4: Vanskelige tanker og vonde følelser kan reduseres gjennom kunnskap – og beslutninger. Utforsk hva som virker for å håndtere plagene dine - og hva som faktisk kan gjøre vondt verre.

FOR BEDRE PSYKISK HVERDAGSHELSE

  • 6 kursleksjoner
  • Kursleder: Geir Wigtil

Kursleder

Geir Wigtil

Geir har jobbet med psykisk helse i over 20 år. Han er utdannet psykiatrisk sykepleier og kognitiv terapeut, og har en treårig videreutdanning i metakognitiv terapi fra MCT Institute i Manchester.

Han har skrevet boken "Hvordan gi litt mer f*en - Mindre tankekjør, mer hverdagsmestring", har en podcast om psykisk helse, og er en av fagpersonene bak "#Livet - Kurs i praktisk stresshåndtering".

FAQ

  • Koster det noe å delta på kurset?

    Nei, kurset tilbys gratis av din kommune.

  • Hva skjer med informasjonen jeg sender inn?

    All informasjon behandles i henhold til personvernerklæringen for denne siden.

  • Må jeg opprette en egen brukerkonto for å delta?

    Ja, alle må opprette en brukerkonto for å kunne ta kurset. Denne gir deg mulighet til å gå tilbake til der hvor du slapp, og gir din behandler mulighet for følge deg opp bedre. Opprettelse av brukerkonto krever kun navn og en e-post.

  • Jeg opplever problemer med innlogging. Hva gjør jeg?

    Du kan prøve å resette passordet og se om dette hjelper. Benytter du VPN (Virtual Private Network) så kan dette noen ganger være årsak til at innlogging feiler. Du kan prøve legge nettsiden i ditt sikre nettverk eller å deaktivere blokkering. Skulle du fremdeles ha problemer vil vi anbefale å kontakte din administrator for VPN.